Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Epicurus Clinic - Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Το σύνολο των χειρουργικών τεχνικών και μεθόδων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των χειρουργικών παθήσεων με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας τη μειωμένη παραμονή στην κλινική και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει τομή στην κοιλιά. Οι πιο συχνές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται είναι:

Διαγνωστική λαπαροσκόπηση για χρόνιο πόνο

Αφαίρεση κύστεων ωοθήκης

Ενδομητρίωση

Υστερεκτομή (αφαίρεση μήτρας)

Διόρθωση πρόπτωσης γυναικολογικών οργάνων

Ογκολογικά περιστατικά

Παθήσεις ωοθηκών και σαλπίγγων

Ινομυώματα

Αδενομύωση

Λαπαροσκόπηση

Χάρη στη λαπαροσκόπηση

ο γυναικολόγος μπορεί μέσω μιας λεπτής κάμερας, η οποία εισέρχεται στη κοιλία, να εξετάσει τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τη μήτρα της ασθενούς. Αποτελεί συχνά επέμβαση εκλογής για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης ή της έκτοπης-εξωμήτριας κύησης, για την αφαίρεση λειομυωμάτων/αδενομυωμάτων της μήτρας αλλά και κύστεων των ωοθηκών, για τον έλεγχο σε υπογονιμότητα ή για τη λύση συμφύσεων στα εξαρτήματα-σάλπιγγες. Η λαπαροσκόπηση αποτελεί πλέον επέμβαση ρουτίνας, είναι ασφαλής και ο ιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει τόσο για τα πλεονεκτήματα, όσο και για τις πιθανές επιπλοκές της.

0

Χρόνια Εμπειρίας

0

Χρόνια Εμπειρίας

Epicurus Clinic - 60 χρόνια εμπειρίας

Η ουσιαστική αξία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής

Η ουσιαστική αξία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής έγκειται στον ατραυματικό χειρισμό με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε τους ιστούς. Με τη βοήθεια προηγμένων ειδικών οργάνων επιτυγχάνεται η ταχύτερη αποκατάσταση και με περιορισμένο μετεγχειρητικό πόνο. Επιπλέον, η απώλεια αίματος καθώς και η πιθανότητα δημιουργίας μετεγχειρητικών συμφύσεων είναι ελάχιστη. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο και η ασθενής είναι σε θέση να ξαναγυρίσει στις καθημερινές της δραστηριότητες πάρα πολύ σύντομα.