Πληροφορίες για την Εγκυμοσύνη

Epicurus Clinic - Πληροφορίες για την εγκυμοσύνη

Πληροφορίες για την εγκυμοσύνη

Στην αρχή της εγκυμοσύνης σας, παρόλο που μπορεί να μην φαίνεστε ακόμα έγκυος, ενδέχεται να εμφανιστούν ποικίλα και πρωτόγνωρα για σας συμπτώματα και ενοχλήσεις.

Αυτό συμβαίνει διότι ένα κύμα ορμονών κατακλύζει το σώμα σας, προκειμένου να το προετοιμάσει για να φιλοξενήσει το μωρό σας για τους επόμενους εννέα μήνες. Αρχικά θα εμφανιστούν μεταβολές στους μαστούς, οι οποίοι ενδέχεται να διογκωθούν και να είναι ευαίσθητοι, ενώ οι θηλές μεγαλώνουν και σκουραίνουν. Υπάρχει πιθανότητα να έχετε ναυτίες, εύκολη κόπωση, ενώ ενδέχεται να εμφανιστεί και υπνηλία για μεγάλο μέρος της ημέρας.

 

Συχνουρία

Η συχνουρία αποτελεί επίσης συχνό σύμπτωμα της αρχόμενης κύησης. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι συνήθως η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περιπέτεια και ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας, και με συστηματική παρακολούθηση, θα κάνετε αυτή τη διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια για σας και το μωρό σας. Φυσιολογικά μια εγκυμοσύνη έχει διάρκεια 280 ημερών (40 εβδομάδων) ή 10 σεληνιακών μηνών. Η τελευταία ημέρα της εγκυμοσύνης, μετά την συμπλήρωση αυτού του διαστήματος, προσδιορίζει την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

0

Ειδικότητες

0

Γιατροί

0

Νοσοκόμοι

Epicurus Clinic - Τα αποτελέσματα του καπνίσματος είναι καταστροφικά

Υγιεινές συνήθειες

Σταδιακά θα πρέπει να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση και να υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες, καθώς επίσης να αποφύγετε άλλες, όπως το κάπνισμα. Είναι πλέον σαφώς τεκμηριωμένο, ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την μητέρα, αλλά και για το έμβρυο. Τα αποτελέσματα του καπνίσματος είναι καταστροφικά, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μεγάλου εύρους επιπλοκών της εγκυμοσύνης. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε επίσης την επίδραση του παθητικού καπνίσματος στην εγκυμοσύνη, που είναι ανάλογη με εκείνη του ενεργητικού. Κατά συνέπεια η έγκαιρη διακοπή του, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στη μέλλουσα μητέρα, όσο και στο μωρό που κυοφορεί.

Σε συνδυασμό με το φιλόξενο μας περιβάλλον, αποτελούν εγγύηση για τις νοσηλευτικές και διαγνωστικές υπηρεσίες που προσφέρουμε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Φυσικά από τη μεριά μας φροντίζουμε να παρέχουμε σε όλους τους συνεργάτες ιατρούς μας τις σωστές εργασιακές συνθήκες.