Προετοιμασία τοκετού – Ομάδες προετοιμασίας

Προετοιμασία για τον τοκετό

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει πραγματικά για τη μοναδική εμπειρία του τοκετού. Τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα και η ζωή σας θα μπει από την πρώτη κιόλας μέρα σε μια νέα φάση, με εντελώς νέα δεδομένα και ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά καλό θα είναι να προνοήσετε για κάποια πράγματα και να προετοιμαστείτε πρακτικά αλλά και ψυχολογικά για τη μεγάλη μέρα.
Είναι μία καλή ιδέα να φτιάξετε ένα πλάνο για τον επικείμενο τοκετό, καταγράφοντας τις βασικές σας επιθυμίες, τις επιλογές ή τα ζητήματα που θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας, σε ό,τι αφορά:

Epicurus Clinic - Προετοιμασία για τον τοκετό

Το είδος του τοκετού (φυσιολογικός ή καισαρική τομή)

Τη φαρμακευτική αγωγή που προβλέπεται/επισκληρίδιος/ολική νάρκωση

Αν επιθυμείτε ή όχι τον σύντροφό σας μαζί την ώρα του τοκετού

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Βαλίτσα μαιευτηρίου

Προετοιμασία για τη γέννηση του μωρού σας

Φροντίστε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού σας να έχετε έτοιμη μια μικρή βαλίτσα με κάποια βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε, όπως:
Αναφορικά με την ψυχολογία σας μετά τον τοκετό, πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης αλλά και της λοχείας μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για τη συναισθηματική σας κατάσταση καθώς είναι πιθανό να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και το άγχος να σας κατακυριεύει. Είναι σημαντικό να είστε ενήμερη για αυτή την πιθανότητα και σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι πάσχετε από κατάθλιψη ή υποφέρετε από υπερβολικά έντονο στρες, να ζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό, χωρίς να διστάζετε ή να ντρέπεστε.