Παιδίατροι

Παιδίατροι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα τακτικά ραντεβού με το γυναικολόγο – μαιευτήρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Φυσικά είναι επίσης σημαντικό να συναντήσετε και έναν ακόμη ειδικό, που δεν είναι άλλος από τον παιδίατρο.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούγεται η οδηγία ότι η υποψήφια μητέρα θα ήταν ιδανικό να επισκεφθεί τον παιδίατρο πριν την ημερομηνία τοκετού. Αυτό θεωρείται ότι είναι πολύ σημαντικό, καθώς η θεμελιώδης σχέση με τον παιδίατρο θα πρέπει να ξεκινάει σε φάση που η υποψήφια μητέρα είναι πιο ήρεμη. Και αυτό είναι λιγότερο αγχωτικό, όταν δεν έχει το νεογέννητο ακόμα στο σπίτι και δεν έχει συσσωρευμένες ερωτήσεις και προβληματισμούς

Eρωτήσεις και προβληματισμοί:

Epicurus Clinic - Τακτικά ραντεβού με το γυναικολόγο – μαιευτήρα

Θα σας ρωτήσει για το οικογενειακό σας ιστορικό. Δηλαδή, αν υπάρχουν κληρονομικά θέματα υγείας, τα οποία πρέπει να τα ξέρει προκειμένου να προβλέψει τι πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα.

Θα μιλήσετε για την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Θα μιλήσετε για πρακτικά θέματα, όσον αφορά την προετοιμασία του δωματίου του μωρού, την κούνια, τα ρούχα και τα σκεπάσματα, κλιματισμό, τη μεταφορά και το παιδικό κάθισμα).

Θα σας δώσει πρακτικές οδηγίες για την περιποίηση του βρέφους (περιποίηση ομφάλιου λώρου, μπάνιο, φροντίδα νυχιών, αυτιών).

Θα σε ενημερώσει για το πρόγραμμα παρακολούθησης του μωρού. Δηλαδή, ποτέ πρέπει να γίνονται οι επισκέψεις ρουτίνας, πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί κλπ.

Θα σε ενημερώσει πώς να αναγνωρίζεις πότε το μωρό σου έχει πρόβλημα και πρέπει να ανησυχήσεις και να ειδοποιήσεις τον παιδίατρο.